TOP 10 U WINDOWS 10 – MARKO CVETKOVIĆ

10 insajdera, 10 dana žive i rade na novom Windows 10 u organizaciji Microsoft Srbija, a u susret promociji novog operativnog sistema koji svečano startuje 29.Jula 2015.godine.  Druga Strana Računara postavila im je jedno pitanje na koje su oni dali 10 odgovora. Pitanje je: Top 10 u Windows 10. Do 29. Jula saznaćete šta su oni odgovorili i videti zašto Windows 10. Čini se da je Windows 10 pravi pogodak – čista 10. Evo šta o Windows 10 kaže Marko Cvetković.

IMG_2593

Marko Cvetković je business developer i marketing menadžer Agencije za poslovnu izuzetnost One2Grow, ali i pokretač 3 sajta, bloger, strastveni zaljubljenik u digitalne medije, kreativac. Pokretač mnogih ideja sa ciljem da unapredi i spoji sva svoja znanja i veštine zarad opšteg dobra.

Top#1 Notification tab

Veoma pregledan, jasan, intuitivan način da na najlakši način ispratite sve što radite.

Top#2 App store

Novog izgleda, sa grupisanim aplikacijama po vrstama, nudi jednostavno snalaženje i pronalaženje onih koje su vam najpotrebnije. Takođe prepoznaje akcije koje ste pokrenuli i automatski nudi opciju download-a aplikacije koju nemate na kompu.

 Top#3 Cortana

Vaš lični asistent nazvan Cortana je skroz zanimljiva za korišćenje. Tekstualnom ili glasovnom porukom možete pretražiti aplikacije, ili web sadržaj. Srpski još ne prepoznaje najbolje.

Top#4 Web note

Mogućnost brzog evidentiranja komentara na netu. Pomoću web note možete zabeležiti bitne detalje neke web stranice. Par lakih alata nudi ova opcija i jako je laka za korišćenje.

Top#5 Google sinc

Win10 nudi i mogućnost da povežete i ostale naloge koje imate, pa tako veoma jednostavno možete da budete uvek ažurni u praćenju svog poslovanja. Ova sihronizacija povlači osnovne info sa vašeg gmail naloga.

IMG_2583

Top#6 Reading view

Pomoć pri čitanju web stranica koja automatski sklanja sve reklame i bespotrebne stvari na stranama, a kojih danas ima puno. Dakle fokus na tekst i suštinu u totalno novoj formi.

Top#7 Štampanje sa moba

Jednostavno i pregledno ne morate više to raditi samo sa kompa, već možete i putem vašeg mobilnog uređaja.

Top#8 Update app

Pregled aplikacija koje se ,,skinuli’’ sa store-a na jednom mestu. Pokazuje šta je up to date a šta ne, i omogućava da jednim klikom update-ujete sve. Nema više potrebe da ih tražite po control panelu.

Top#9 Outlook

Unapređen, pregledan sa jasno izdefinisanim komandama olakšava korišćenje.

Top#10 Edge browser

Nov pretraživač koji vam vizuelno nudi drugačije iskustvo, a opet ne preterano novo da se zbunite. Pregledno i elegantno rešenje iz Microsofta.

Ovo je Markov izbor TOP 10 u WINDOWS 10.

Predrag Jovanović

Računajte na računare

Ostavite odgovor