PREMIJERA PESME I SPOTA „HARLEY, LES PAUL & R’N’ROLL“ JOHNNY RANKOVIĆ feat. ŽIKA JELIĆ (YU GRUPA)

Novom pesmom  i spotom  „Harley, Les Paul & r’n’roll“, najmlađi roker regiona Nikola Johnny Ranković nastavlja svoj rokenrol put ka zvezdama i hrabro dalje korača ka ispunjenju snova opirući se floskuli da je rokenrol mrtav.

U tome mu je ovog puta vrlo simbolično ali na neki način i očekivano,  sa simpatijama pomogao Žika Jelić (Yu grupa). Tako je u pesmi čiji je Johnny kompletan autor (muzika, tekst, aranžman) došlo do zanimljivog susreta najmlađeg i najstarijeg aktivnog rokera,  kroz snažnu ali poetičnu himnu pojedinim simbolima rokenrola: Harley Davidsonu i Les Paul-u. Žika Jelić i njegov lapstil, Johnny i njegovo upečatljivo gitarsko umeće, sa glasom koji je sve čvršći i formiraniji, uz pratnju benda „The Churlians“, pričaju emotivnu ali ujedno i žestoku priču o muzici kao gorivu života,  a sve to je vrlo autentično oslikano u trećem oficijalnom spotu koji će biti  od dana promocije tj.24.aprila 2017.god. dostupan na linku

https://www.youtube.com/watch?v=8RININE-lp0

Na snimanju ove brze pesme,  sa snažnim solom radio je sjajan tim muzičara. Prepoznatljivom autorskom i gitarskom pečatu Johnnyja Rankovića  dušu ali i dozu žestine su dodali: Žika Jelić na lapstilu, Pavle Petrović iz The Churlians-a  svirajući bas, Milan Jejina Jeki bubnjeve, a prateće vokale otpevali su Ksenija Kuljača, Srba Radivojević i Vojislav Aralica koji je i producent.

Pred velikim brojem kolega muzičara, novinara, prijatelja i fanova najmlađeg rok autora na ovim prostorima, spot je uz fantastičan lajv nastup premijerno prikazan u Wurst Plaz Bar-u u ponedeljak. Sjajnoj atmosferi posebno je doprineo neobičan rokenrol lajv „dvoboj“: nakon prvog izvođenja novog hita „Harley, Les Paul & r’n’roll“, Johnny  Rankovic  i “The Churlians” su odsvirali pesmu “Yu grupe”- „Evo stojim tu“ a ‘večiti mladići’ iz „Yu grupe“ odgovorili su Johhnyjevom pesmom „Nije do love“.

Publika je sa velikim oduševljenjem ispratila i pozdravila zanimljivu priču spota u kojoj Johnny simbolično, svojom harizmom, talentom i upornošću nastavlja put kojim već više od 40 godina sa svojim saborcima iz „Yu grupe“ bez kompromisa ide Žika Jelić.

Johnny i dalje tera po svom i stvara za sve nas muziku, a  sa svojim drugarima iz benda „The Churlians“ (Grišom,Pavletom i Markom) i dalje predano vežba pripremajući se za nastupe tokom leta na festivalima u regionu.

Ostavite odgovor