Milan B. Popović: Poezija kao zrak za život!

By:Dubravko Jagatić

Lokacija: Beograd

Milan B. Popović / Knjiga “Pesma bunca i plače“ /autorsko izdanje

Milan B. Popović nije od jučer. Milan B. Popović je pjesnik, pisac i novinar već dugo vremena. Milan B. Popović zna sa riječima jer ih jako dobro poznaje.

Poznaje njihovu snagu, njihovu povremenu veličanstvenost ali i njihovu dubinu. Poznaje njihov hod po ulicama i među ljudima. Poznaje kada ih viču pjevači i pjevaju pjevači. Poznaje i kada tješe tužne i nasmijavaju usamljene. “Pesma – bunca i plače“ je vapaj Milana Popovića za susret sa njegovim stihovima kojisu drugačiji jer su neskriveno veliki, iskreni i pomno promišljeni.

Kao da ih je devet mjeseci držao u sebi i napokon porodio pa ih sada svima s ponosom pokazuje. Ma koliko ga veselili toliko ga i brinuli. U nekom drugom svemiru, u nekoj drugoj priči, na nekom drugom mjestu na svijetu, Milan B. Popović bi bio cijenjen pjesnik kojega bi i susjedi sa poštovanjem pozdravljali a mladi dolazili slušati njegovi stihove iz njegovih usta. Na žalost, vrijeme i mjesto koje nas je zateklo u ovom životu prisilile su da Milan B. Popović diše kroz svoje stihove kako bi mogao živjeti zbog čega mu treba posvetiti dužnu pažnju i poštovati njegovu želju za postojanjem kroz poeziju. Snažnu, veliku i iskrenu.

Foto: Branko Radaković

Korica knjige: Jakša Vlahović

Ostavite odgovor