Čovek koji je dao svoje srce za informatiku – Aleksandar Šešlija

“Čovek koji je dao svoje srce za informatiku Aleksandar Šešlija, šef informatike u Opštoj bolnici Subotica. Stručnjak koji je sam sa svojih 10 prstiju izgradio informatičku službu u našoj bolnici. U trenutku kada je naše zdravstvo uvelo koncept elektronske fakture on se nije libio da “zagrize” i taj izazov. Napravio nam je potuno novi program za medicinski deo koji je pokrivao sve aspekte poslovanja bolnice, napravio je potpuno novi program za apoteku. Izgradio jedinstvenu bazu podataka, povezao sve procese poslovanja i naša ustanova je u svakom trenutku imala pravovremeno izveštavanje na svakom polju. Menadžent i svi zaposleni su imali pravu informatičku podršku. Zahvaljujući njemu danas je Opšta bolnica Subotica prepoznata po kvalitetu informatičke službe i podrške koju ta služba pruža svojim korisnicima. Danonoćan rad i požrtvovanje dovelo ga je do toga da se danas bori za život. Sada kada je njemu potrebna pomoć ustanimo i budimo uz njega i njegovu porodicu. Podržite čoveka koji je zaista dosta toga uradio za sve nas !”

13588836_10210155559270809_1111862581_o

“Kao čovek i prijatelj – Pravo i iskreno prijateljstvo nešto je najbolje što se nekome može dogoditi u životu a to se meni dogodilo sa Saletom za ovih desetak godina poznanstva.Čovek koji ne voli i ne obazire se na ogovaranja i besmislene priče, usmeren samo na prave vrednosti, bezrezervna podrška i pomoć kada je to bilo potrebno. Harizmatičan čovek, pun života pa čak i sada kada mu je najteže on je uvek raspoložen i nasmejan. Kao saradnik na poslu – Stručnjak i „tata-mata“ na polju informatike. Njegova ideja i danonoćno požrtvovanje dovelo je informacioni sistem naše ustanove na visok nivo. Nikada se nije desilo da će Sale da odbije poziv bez obzira da li se radi o danu ili noći, nikada nije bilo da će Sale odbiti zahtev  i u rekordnom vremenu popravlja grešku koja je prijavljena što može da potvrdi mnogo ljudi a ne samo ja.”

“Čovjek koji je pokrenuo akciju koja život znači. Plemenita duša koja je spremna da pruži ruku podrške i pomoći svojim najdražima, ma svakom ko je od njega zatraži ! Sale naš, nasmijan i vedar sa pozitivnom iskrom u oku. Zahvalan na svakom osmjehu koji dobije, samo da je od srca ! Takav je naš kolega, NAŠ SALE!”

“Često u toku dana se srećemo sa ljudima koji na naše pitanje „Kako si?“ odgovaraju tužnog i zabrinutog izraza lica, žaleći se na mnogo šta, problema nikad dosta.  Lepo je kada u moru svih tih problema ugledate lice, nasmejano, prijatno i opušteno ! Neverovatno, ali to je lice našeg Saleta, čoveka koji se svaki dan bori za život, i sebi postavlja isto pitanje:“ Šta donosi sutra?“ Bilo bi lepo da nešto od te snage i volje imamo i sami !”

13647113_10210155560230833_1269682179_o

“U vreme bombardovanja naše zemlje, kada je sve bilo beznadežno i tmurno, on je bio moj svetionik, podsticaj da uspem u svom cilju-najbolji mentor, koji mi je približio svet informatike i programiranja, oblasti u kojima Aleksandar nema premca, i u svetskim razmerama. Znala sam i tad da će jednog dana dati ogroman doprinos našem društvu u oblasti IT – verujem da je Saša stvorio jednu od najboljih IT službi u medicinskoj informatici.

Genijalac plemenitog srca, koji je platio cenu svojim srcem – kažu njegovi prijatelji i kolege. Imamo šansu da mi sada doprinesemo, spašavajuci život jednom našem čoveku od nauke i morala, koga je svet tražio i koji je mogao svoje umeće i um unovčiti za ogromne svote… On se je svetske slave i bogatstva odrekao, ostao je među nama, da pomogne našoj zemlji u progresiji, boreći se sa vetrenjačama balkanskim…. Odužimo mu se bar malo… Dokažimo se i sebi i svetu da vodimo računa o našim stručnjacima.” Pomozimo mu da ostane među nama, pomozimo mu da nastavi da živi sa svojim voljenima.

Pošaljite SMS na broj 5066 i širite priču.

Ostavite odgovor